Grafika: Székács Gyöngyvér/mindset.co.hu/

2017. január 19-én reggeli élő adásban volt a Panda Rádió és a Civil Hang Stúdió közös műsorának vendége Tóth Laura pszichológus hallgató, a Mindset Szeged csoport vezetője. Egy új előadás-sorozat első, január 25-i állomásáról beszélt nekünk. A riporter Boros Tamás.

Budapesti kiindulási ponttal indított az egyik jelentős pszichológiai lap előadás-sorozatot, amely most Szegedre is elért. A pszichológia minden porcikájukkal, idegszálukkal érinti a hétköznapok embereit, ezért is örömteli, amikor arról hallunk, hogy ez a tudományág kilép a konferenciák és a magas költségű, és általában szűk körű előadások világából, és bárki számára hozzáférhetően hallgatható. Ezt ígéri Tóth Laura és szegedi csapata, első alkalommal január 25-én 18 órától, Szegeden, a Vitéz utca egyik új vendéglátó helyén, az elmondottak alapján nagyon szép környezetben.

A szegedi csapat első projektje a PszichoKávéház. Ez egy rendhagyó előadássorozat, amely egy hagyományos előadással kezdődik, majd ezt egy interaktív kerekasztal-beszélgetés zárja. Az előadást minden alkalommal az adott téma pszichológiai vonatkozásaiban jártas szakember tartja, ő lesz a vendég, akivel az esemény második felében egy állandó olyan, négy fős szakmai csapat beszélget, akik más különböző tudományterületek szakemberei.

A beszélgetésből azt is megtudhatjuk, kik lesznek ezek az állandó kerekasztal szereplők. Az első előadás meghívott vendége Prof. Dr. Bereczkei Tamás, az evolúciós pszichológia szakértője, aki az attraktivitás, szépség témakörét szexuál- és szociálpszichológiai vonatkozásban járja körül. Fel lehet tenni olyan kérdéseket, amiket máskor nem mernénk megkérdezni. Csak semmi szégyenlősködés!

A PszichoKávéházat olyan fiatalok hozták létre Szegeden, akik igazán elmélyültek a tudományterületük kutatásában, és érdeklődnek a szakújságírás iránt. hogy ez.e az ő jövőjük, ezt talán csak pk tudják, vagy még ők sem, azonban ezek a kávéházi esték izgalmas programokat ígérnek. Ahogy már a cím is sokat ígérő: Szépség és vonzalom- ahogy még nem hallottál róla.

a Kávéház rendezvényeit kéthavonta tervezik megrendezni, amelyekről facebook eseményeik kapcsán rendszeresen tájékozódhatnak az érdeklődők.  A többieket ugyan személyesen még nem ismerem, de Laura lelkesedését elnézve kijelenthetem, nem rajtuk fog múlni a rendezvénysorozat jövőbeni sikeressége.