Központilag a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is adott ki figyelmeztetést amiben lényegében óvatosságra,odafigyelésre figyelmeztetik az úton járó,közlekedőket. Az ónos eső nagyban megnehezíti a közlekedést a kora reggeli óráktól tapasztalható a csapadék Csongrád megyében. Meteorológia Szolgálat narancs riasztást adott ki , ez nem a legmagasabb hanem a középső fokozat viszont mindenképpen komolyan kell venni.

A reggel folyamán Csongrád megyében 6 olyan baleset volt, amit egyértelműen a síkos útnak tudható be. Makó környékén voltak balesetek, a Ruzsai úton is valamint Szentes közelében is jártak szerencsétlenül gépjárművek.Ez egyben szerencse is hiszen zömmel gépjárművek jártak szerencsétlenül a 6 balesetből összesen 1 könnyű sérült volt.A Katasztrófavédelem reméli,hogy az elkövetkezendő pár órában ritkulni fognak a balesetek száma az előrejelzések szerint is a kora délutáni órákig várható még a ez a fajta csapadék utána hóba fog átmenni.

Ami nagyon fontos,hogy vigyázzunk a közlekedésnél, ha nem muszáj ne üljünk autóba szintén nagyon fontos,hogy ne is kerékpározzunk. A sürgősségi osztály is most tele van olyan sérültekkel akik kerékpárral indultak dolgozni majd esés lett a vége.Egy kis odafigyeléssel magunknak is tudunk segíteni.A síkosság mentesítés folyamatos a Magyar Közúttól kapott tájékoztatás szerint az összes gépük kint vannak az utakon.Az autópálya Csongrád megyei szakaszai mindenhol csak nedves nincsen síkosság, az alsóbb rendű utakra is nemsokára eljutnak a munkagépek illetve teljes kapacitással végzik az utak szórását.- tudhattuk meg Tátrai Istvántól a Csongrád megyei Katasztrófavédelemi Főigazgatóság szóvivőjétől.

Vigyázzanak magukra!