Ez itt az FM 103,5 Panda Rádió és a Civil Hang Stúdió közös Harasztvakítás című műsora Gajda Ferenccel. A stúdió vendége Kocsis Vilmos (Körte). A közelgő ünnep apropóján az jutott eszembe, hogy nagyon sok éve beszélgetünk arról, hogy elég kicsi a merítés a karácsonyi dalokat illetően. Azzal szembesülünk, hogy ugyan azok az unásig ismételt karácsonyi dalok kerülnek terítékre különböző verziókba és nem igazán érzem azt, hogy lennének újabb dalok vagy lenne frissítés, amivel lehetne ezt a dolgot updatelni.
Van is egy sztorim ehhez kapcsolódóan, hogy mennyire régi ez az ötlet.
Az egyik régi kolléganőmmel sok évvel ezelőtt csináltunk egy olyan versenyt, hogy mind a ketten megfogadtuk a november végi időszakban, hogy karácsonyig megszámoljuk, hogy hányszor fogunk különböző helyeken beleszaladni a Wham zenekar Last Christmas című csodálatos nótájába. Mind a ketten borzalmasan utáltuk már. Nem tudom ki nyerte a versenyt, de nem is ez a lényeg hanem az, hogy irdatlan számokkal jöttünk elő karácsony előtt. Körülbelül 30-40 szer szaladtunk bele a karácsonyi vásáron, rádióban, tv-ben.
Ezzel a műsorral arra készülünk, hogy ezeknek a karácsonyi daloknak próbáljunk meg egy kicsi alternatívát adni. Én rákerestem és találtam jó néhány olyan megfelelő dalt, amit szerintem sokkal jobban előtérbe lehetne helyezni.

Te mit szólsz ehhez Körte?

Kezdjük talán ott, hogy a Last Christmas nem is kifejezetten karácsonyi dal. Ugye az csak témájában az, de valójában arról szól, hogy valami nem jött össze karácsonykor. Furcsának tartom azt, hogy ha valaki azt mondja, hogy karácsonyi pop zene, akkor ez az első ami az embernek eszébe jut ahogy mondtad is. Pont ezért érdekes mert ez a szám nem a szeretetről szól  “Last Christmas, I gave you my heart But the very next day, you gave it away…” tehát gyakorlatilag azonnal el is adta. Ez nem a karácsony. Legalábbis nem ennek kellene, hogy legyen.

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: