A mai értékvadászaton először célba vesszük Szabadkát, színházi kalandozásra invitálva önöket.  Aztán a pléhmesterek és a vízvezetékszerelők szegedi szakmatörténeti kiállítása kapcsán az épületgépészet megyei kincseiről beszélgetünk.

Következő állomásunk már nemcsak a Tisza partja, példa értékű adományt juttatott az estéje szülészeti és nőgyógyászati klinikájának és több hasonló intézménynek a Korábban Érkeztem Alapítvány.

Végéhez közeledik a lengyel-magyar szolidaritás éve, Csongrád megye különösen sok eseményt és rendezvény köszönhet az itt működő lengyel önkormányzatnak és lengyelország konzuljának, Karol Biernackinak.

Ha Színházi kalandozáshoz volna kedvünk, szívesen megnéznénk a környék teátrumainak jeles előadásait! Ne vesződjük sokat a szervezés feladataival, bízzuk magunkat egy szegedi művészeti egyesületre, mert ők számos egyéb tevékenységük mellett mostanában ilyesmire is vállalkoznak. Legközelebbi például Szabadkára az Amadeusz előadásra utazhatunk velük, de még mielőtt ennek részleteire rátérnénk, arra kérem Szabó Szilviát az Impro Művészeti és Oktatási Egyesület elnökét, hogy mutassa be a szervezetüket.

Az Impro Stúdió – mert röviden Impro Stúdió a nevünk – 2005 ben alakult Szegeden, és Budapesten kezdtük el a tevékenységünket. Oktatási kulturális illetve közművelődési és társadalmi szerepvállalás a feladatunk. Nagyon tág a feladatunk itt Szegeden is: Magyarországon belül.

– van a színitanodátok, a  Kelemen Lászlóról elnevezett színitanoda, ami azért egyfajta elkötelezettséget jelent, hiszen az első magyar színházigazgatóról neveztétek el. Milyen lehetőségeket teremt ez a forma azok számára akik éreznek magukban tehetséget a színi pálya iránt és szeretnék ezt képezni magukban?

2012-ben Marik István és Forgách Ilona megkeresett, felkértek hogy az Impro Egyesület vegye át a Regionális Média és Művészeti Alapítványtól az iskolát, hiszen az alapítvány a közvetlen utána megszűnt és 2012 szeptemberében átvettem az iskolát. Azóta működtetjük természetesen fenntartóként mindenféle feladatot csinálok menedzselem az iskolákat mentorálom a gyerekeket, színházi programokat szervezünk. Egy kicsit megpróbálunk másként működni mint az összes többi magyarországi tanoda, hiszen kurzusokat szervezünk még tanórákon kívül is.

Teljes műsorunkat itt hallhatja: