kár kutató munkát is lehet végezni. Ezen indíttatásból jelentkeztem a Szegedi Tudomány egyetemre ahova fel is vettek. Ott kezdtem el a tanulmányaimat. Akkor is inkább az elméleti tárgyak érdekeltek elsősorban. Az Élettani Intézetben tudományos diákköri munkát végeztem. A fájdalomérzést kutattuk és vizsgáltuk. Egészen addig, amíg neurológiából vizsgázni nem kellett úgy gondoltam, hogy kutató leszek. A vizsga után Vécsei professzor úr, aki most a főnököm a vizsga után azt mondta, hogy ha van kedvem, akkor jöhetek a neurológiai klinikára dolgozni.

Mi volt az, amivel megfogott a professzor úr?

Ha józan ésszel végiggondoltam, hogy ha tisztán kutatói pályára megye,k akkor az behatárolja valamilyen szinten a lehetőségeimet. A gyógyító munkára pedig mindig szükség van és amellett lehet kutatni vagy akár oktatni is. Az oktatást is nagyon szerettem már az egyetem alatt is.
Pont ezért, hogy a lehetőségeim megmaradjanak kicsit ebből az indíttatásból választottam ezt a pályát.

Milyen kutatási témát kaptál? Esetleg megcsillogtatott előtted a professzor úr olyan utat, amit szívesen járnál?

Ahogy így visszaemlékszem konkrétum nem hangzott el. Azt tudtam, hogy a Neurológiai Klinikán nagyon komoly hangsúlyt fektetnek arra, hogy rendes kutató munka is folyjék a klinikum mellett. Témát akkor kaptam, amikor már elkezdtem ott dolgozni…

A teljes beszélgetés meghallgatásához kérem, kattintson az alábbi linkre: