SZTE Őszi Állásbörzén közel 50 kiállító várja a látogatókat. A szervezők nem egyszerű börzét kínálnak, hiszen a szervezésben nem szűkölködtek azokkal a megoldásokkal, amik a valódi álláskeresés világát mutatják be. Így az Állásbörze Felkészítő Napok keretében próbainterjúkkal, egyéni tanácsadásokkal nyújtanak segítséget a sikeres felkészüléshez, amely nem csak álláshelyhez juttathatja a fiatalt, hanem akár az egyetem alatt gyakornoki helyhez is.

A régió legnagyobb álláskeresési fórumára 2016. szeptember 28-án kerül sor. Mondhatjuk azt, hogy rövid hatású, eseményajánlóról van szó, ám én ebben az esetben mégsem ezt hiszem. Hatása ugyanis sokkal hosszabb távú, nagyobb és erősebb mintsem egy átlagos egy napos eseményről ezt gondolnánk. Ezt az írást bármikor le lehetne játszani, a konkrét dátum kivágásával, és a legközelebbi alkalommal megrendezésre kerülő börze dátumának betoldásával. Az aktualitása ugyanúgy megmarad. Sőt, most aktuálisabb egy ilyen állásbörze mint valaha, hiszen számos ágazat különböző okokból fulladozik a munkaerő-hiánytól.

A rendezvénynek a korábbi évekhez hasonlóan az egyetem központi helyszíne, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Átriuma ad helyet. A kiállítók között regionális vállalkozásokat, az ország legnagyobb cégeit, valamint munkaerő-közvetítőket és tanácsadókat találhatunk, akik egész nap várják az SZTE hallgatóit, diplomásait, de profitálhat a kiállításból a már szakmai tapasztalattal rendelkező személy is, aki tájékozódni szeretne az egyetem nyitott pozíciókat kínáló partnereiről, esetleg jelenleg is dolgozik, de váltáson gondolkodik. A látogatók az egynapos rendezvényen közvetlenül, a vállalatok szakembereitől informálódhatnak arról, hogy a munkaadók milyen elvárásokat támasztanak az álláskeresőkkel szemben. Ugyanis a valódi munkaerő igény közvetlen megismerése az, ami a legtöbbet adhat. Ezt nem csak az egyetemen, de valamennyi olyan helyen felismerték, ahol fontos a munkaerő áramlásának elősegítése, bármilyen formában és jogi feltételekkel is valósuljon az meg.

Érdemes tehát mindenkinek, aki még nem döntötte el, hol és milyen területen helyezkedik el, kilátogatnia az őszi állásbörzére. Ki tudja? Hátha ott áll vele szemben a nagy munkaerő-piaci Ő.