A szegedi Fidelitas elsősorban politikai jellegű szervezet, de ezen kívül szeretnénk a társadalmi szerepvállalást növelni és a velünk egykorú huszonéveseket is bevonni munkánkba.

Elindítottunk egy „Segíteni jó” elnevezésű akciósorozatot. Ennek keretében már többször főztünk a rászorulóknak az Alsóvárosi Ferencesek templomban, illetve nemrégiben is adományoztunk a rászorulóknak hallevet.

Ennek a kereteiben rendeztük meg ezt a véradást is. Ez egy hosszabb előkészületeket igénylő program volt. Elsősorban a csoport tagjait vártuk, de amennyiben ők tudtak önkénteseket beszervezni azt is nagy örömmel fogadtuk. Erről, a város különböző részein szétosztott szórólapokból lehetett értesülni.

Mi szeretnénk, ha a jövőben a véradásban segédkező vöröskeresztes dolgozókkal egy hosszabb távú együttműködés alakulna ki. Ez mindkettőnk számára egy előnyös lehetőség lenne, hogy ily módon is segítsünk másokon. Most a „puding próbája az evés” zajlik éppen, és szeretnénk felmérni, hogy hányan jönnek el, és hogy lehet-e ennek a kezdeményezésünknek létjogosultsága a jövőben. Alapvető elvárás a 25 fő.

Minden év októberétől májusáig tart ezt a karitatív jellegű sorozatunk, ahol a hajléktalanok, és rászorulóknak szoktunk ételt osztani. A csoport tagjaival mindig együtt beszéljük meg, hogy hol van az a terület, ahol segíteni tudunk.