Az elmúlt években egyre több fiú érkezett az iskolánkba. Szerencsére nem egyszerre, tömegesen, hanem szép lassan és folyamatosan. Nem volt igazán furcsa, mert kamaszfiúk nyolcadikig, már eddig is voltak. Csak most már a gimnáziumba az érettségizőink közé is csatlakoztak be fiúk.

Négy évvel ezelőttig a Karolinába is csak lányok járhattak, és különleges hangulatú, finom odafigyeléssel voltak jelen a lányok. Ez a figyelem, ez még most is megvan, de már kicsit más a hangulat, hiszen mos már megjelentek a fiúsabb hangok is.

A budapesti Patrona iskolánk gimnáziuma megmaradt tiszta leányiskolának. A Karolina iskola a falak között őrzi az egykori leányiskola hangulatát, benne van az iskolanővéri hagyományban, ami egy igazán tiszta leányiskolai hangulat.  A mi fenntartó nővéreink a budapesti boldogasszony iskola szerzetesei tiszta lányiskolába jártak. Ez ma is egy női közösség, ennek a tisztaságával, érdeklődésével, a tanítói elkötelezettséggel a gyermekért való áldozatvállalással együtt, amiről azt gondolom, hogy kimondottan leány iskolát jellemez.

Ez a tanév nem indult teljesen zökkenőmentesen, hiszen többen lettünk, felújítások is zajlottak az épületben hiszen bővíteni kellett a tantermek számkát, hogy helyet csináljunk a többieknek.

Idén 25 évesek lettünk és egy igen komoly tehetséggondozó feladatot vállaltunk. Ez az óriási folyamat felér nyolcadikba a nyolc évfolyamos gimibe, és felér tízedikbe a hat évfolyamos gimibe. És azt a tehetséggondozó attitűdöt, amit az iskolanővérek hordoztak, próbáljuk a mindennapokba bevarázsolni.

Különös kihívás ez, hiszen 145 éve indult itt először iskolanővéri iskola, és az alatt az idő alatt nagyon sok minden történt. Mi most az elmúlt 25 évet történéseit szeretnénk összegyűjteni. Még velünk vannak, akik alapították és sokat tettek értünk, és szeretnénk velük együtt ünnepelni és örülni ezen az évfordulón.