A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesület megalakulása óta legfontosabb feladatának tekinti, hogy az utcai kóbor állat helyzeten segítsen. Egymagunkban ezt megoldani nem tudjuk, hiszen ehhez nincs meg az anyagi fedezetünk, sem a szervezetünk nagyságunk nem elegendő.

Mindezek ellenére minden erőnkkel azon vagyunk, hogy segítsünk. Ezt két módon tehetjük meg: direkt beavatkozással, és felvilágosítással.

Bár a felvilágosító munka talán kicsit hosszabbnak tűnhet, de eredményesebb lehet, mert remélhetőleg ezek a gyermekek más szemlélettel nőnek majd fel.

Sajnos azonban jelenleg több milliós a kóbormacska-állomány Magyarországon és ez ellen sürgősen tenni kell. Szervezetünk nem elpusztítani akarja a kóbor állatokat, hanem ivartalanítani. Tavaly már volt egy kisebb pályázatunk az idén is volt egy.

Most nagy szerencsénkre elnyertük a „Találj magad társra” svájci alapítvány egymillió forintos támogatását, amelyet kutya, illetőleg macska ivartalanítására lehet fordítani.

Hogy érzékeltessem, hogy ez mennyit jelent a segítségre szoruló állatok esetében, ez ötven kutya és nyolcvan macska ivartalanítására elegendő.

 

Ebből az összegből a mentett állataink, a rászoruló emberek állatait, továbbá ezeknek a macskakolóniáknak az cicáit kívánjuk ivartalanítani.