„A kevesebb néha több”

Az idén 380 millió forint lett elkülönítve út javításra és felújításra. Ez a munka több ütemben készült el. Az első, 109 millió forintos rész rész már döntő többségében elkészült, a második ütemben közbeszerzés alatt vannak felújítások, ami 2 utcát fog érinteni nyolcvan-, illetve harmincmillió forint értékben, valamint járdakeret ötven helyszínen.

Ezen kívül lesz még pár „kisebb beavatkozás”, mint a Vadaspark, Harmónia park  nyolcvanmilliós útfelújítása a balesetveszélyes helyeken, továbbá egy kerékpárutunk is lesz 31 millió forintért.

A jövő évben a város rendelkezésére álló 34 M-s keretből lesznek nagyobb léptékű beruházások is. Ezek olyanok lesznek majd reményeink szerint, amelyek egyszerre szolgálják majd a tömeg- és a kerékpáros közlekedést is.

Ebből talán a legjelentősebb a Tisza Lajos krt. északi-és déli végének a forgalomtechnikai átalakítása.

         A Belvedere, az Ifjúsági ház és a József Attila sugárúti csomópontnál elkészült egy buszsáv kialakítása.
         Átalakításra kerül továbbá a rakpart felé a kanyarodósáv.
         Áthelyezésre kerülnek a buszmegállók a Tisza Lajos sugárútra az IH-tól.
         A Belvedere-nél jobb átszállási kapcsolatot fogunk kialakítani a 3-4-es villamosok felé.

A Tisza Lajos korúton a “Lófaránál” lévő buszmegálló is átalakításra kerül majd a kettős körforgalomtól lefelé haladva. Itt teljesen új faltól-falig tartó rekonstrukció fog megvalósulni. Amelynek keretében olyan széles buszsávok kerülnek kialakításra, amelyek a kerékpáros közlekedés számára is kedvezőbbek lesznek.

Indul még a „40 buszmegálló” projektünk, amely a város egész területét érinti majd. Ez teljes rekonstrukció lesz, ami annyit jelent, hogy kiépül a bazaltbeton a megszokott sárga kockaköves peronnal, utastájékoztató konzollal, valamint az esőbeálló is készül minden helyszínre, és a legtöbb helyen kerékpártárolót is tudunk kialakítani.

Nagy Cintia kolléganőnk riportját hallhatják: