Kedves Barátaink!

Mint ahogyan tudjátok, a Rock Klub, a Civil Hang Rádió és a nemrégiben megnyílt Csongrádi sgt. végi Gokart Park Szeged működése ma már teljes egészében egy tőből indul ki. Éppen ezért ajánljuk figyelmetekbe mindhárom képződmény weboldalát, melyek a www.vrk.hu www.gokartparkszeged.hu www.civilhangradio.hu címeken érhetőek el.

Bízunk abban, hogy a három gazdaságilag is megalapozott, de civil láb kölcsönösen hatékonyan tud egymás segítségére lenni. Értjük ez alatt azt például, hogy a jövőben a Gokart Park Szeged területére is úgy tekintünk, hogy az lesz a Rock Klub úgymond nyári kertje, szabadtéri koncertlehetőségeket biztosítva a Rock Klubot szerető közönség számára. Ezt megalapozandó, a pálya területén kiépítettük a vizesblokkokat, valamint a Rock Klubban megszokott visszafogott árú büfé is üzemel már a helyszínen. A színpad is ácsolódik már, bár ha végiggondoljátok, azért élőkoncert nélkül sem utolsó egy „erdei” zöld övezetben múlatni a kánikulai időt a párakapu hűsítő permetének segítségével, mondjuk finom ételt, jéghideg italt fogyasztva és nagy kivetítőn nézve a Forma-1-et, az olimpiát, vagy éppen egy streamelt Iron Maiden koncertet este 10 után.

A hatékony segítség persze a Civil Hang Rádió esetében sem marad el, mely a 103, 5 Mhz-en hallható. A vajdasági Panda Rádióval közösen mindent elkövetünk annak érdekében, hogy minél népszerűbbé tegyük a Park messze nem csupán gokartozásra alkalmas területét, vagy például megfelelő intenzitással hirdessük segítségével koncerteseményeinket is.  S bár utoljára hagytam, de talán a legfontosabbként ide is besorolhatom, hogy környezetünk együtteseinek zeneszámain keresztül igyekszünk megismertetni a hallgatósággal úgy Csongrád megyében, mint Vajdaságban is a térségi rockzene világát, növelve a zenekarok népszerűségét is lehetőségeinken keresztül. Mindezek fényében talán érhető, hogy ezek az egymástól igencsak eltérő tevékenységek mégis mit keresnek egymás webes felületein aktualitásaikkal, történéseikkel. S a dolgoknak itt nincs vége, hiszen dolgozunk egy olyan közös webes felület megvalósításán is, amely köreinken túli térségi aktualitásokkal gyúrja egybe saját aktualitásainkat, minek következtében reményeink szerint egy hiteles helyi, térségi információs honlap ölthet majd testet. Ma ott tartunk, hogy rádiónk immáron fél éve sugárzó rádió, több mint húsz, részben önkéntes feladatvállaló munkáján keresztül nyújtja napi szinten a térségi információkat hallgatói felé.

A Rock Klubban sem beszélhetek nyári pangásról, hiszen nemsokára karbantartási szünetre „vonul” a pince, mivel ősztől egy rendbetett klubbal, jól szervezett s erős programmal igyekszünk űberelni az előző évadban is végre jól teljesítő klub szolgáltatási rendszerét, remélhetőleg az underground műfajt kedvelő közönség minél szélesebb körének bevonzásával.

Végül, de nem utolsósorban a Gokart Park Szeged is intenzíven működik, hiszen munkaidőben jelenleg is kisiskolásoknak tart nyári gokart tábort azok nem kis örömére. Itt érdemes megjegyezni, hogy mára programjaink támogatóinak sorában üdvözölhetjük a KLIK Megyei Szervezetét, valamint pozitív visszajelzést kaptunk a Csongrád Megyei Állami Közútkezelő Kht. részéről is közlekedési táblák és szalagkorlátok ügyében. Ősztől együttműködő partnerünkké válik egy hivatalos oktatást végző segéd- valamint nagymotorkerékpár és személygépjármű oktató iskola is, ami lehetővé teszi majd például Rock Klubosaink számára is az esetleges jogosítványszerzést. Ennek a közvetítésén keresztül együttműködést vállalt a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára, Vad Róbert rendőr őrnagy is, kinek együttműködésével ősztől képessé válunk negyedikeseket és kilencedikeseket tréningeztetni a biztonságos közlekedés alapjainak elsajátítására. Azt gondolom, hogy ha valaki eljutott eddig az olvasásban, időközben kibontakozhatott számára, hogy mennyire sokrétű, egyre nagyobb közösséget mozgató munkát végez az a csoport, amely e tevékenységgel kapcsolatba került. Sőt, azt sem rejteném véka alá, hogy lényegesen több dolog is megvalósul majd, de azok még tervezési fázisban vannak, ezért korai lenne még ezekről szólnom.

Mindezeket összegezve, ha valaki úgy érzi, hogy szívesen bekapcsolódna egy sikeres csapat munkájába, várjuk jelentkezését bármelyik pontunkon nagy-nagy szeretettel, mert feladat akad bőven minden területen. Ide fűzném azt is, hogy működik egy végül is mondhatni magától felépülő rendszerünk, amely szerint, ha valaki önkéntesként „bedolgozza” magát ebbe a közösségbe, nem ritkán megélhetésre is lelhet tevékenységeink valamelyikében. Számunkra fontos az is, hogy segíteni munkánkban az is képes, aki úgy egyébként nem kíván intenzívebb részvételt kialakítani a szervezésben, de jónak találja törekvéseinket. Mégpedig oly módon, hogy tol egy lájkot, urambocsá egy megosztást weboldalainknak, nagymértékben népszerűsítve ezzel működésünket. De az sem utolsó segítség, ha szűkebb környezetében elregöli valaki, hogy mi minden született és születhet egy Rock Klubos aktív ifjúsági tevékenységből, számos fiatal önkéntes összefogásával. Szerintem senkinek nem kell bizonygatni azt az egyszerű összefüggést sem, hogy minél népszerűbbek tevékenységeink, annál magasabb szintű szolgáltatásra vagyunk képesek az alapegységek tekintetében, vagyis összességében senki sem veszít az ügyön ki kapcsolatba kerül velünk, éppen ellenkezőleg. Szóval remélem, mihamarabb egyre többeket üdvözölhetünk köreinkben, s azzal köszönném meg mindenkinek az idejét, amit ráfordított e gondolatsorra, hogy a többiek nevében is várok mindenkit nagy-nagy örömmel, remélve, hogy minden közösségi érdekeltségünk mások örömét is szolgálni lesz képes a belátható jövőben. Szép napot mindenkinek!

Üdvözlettel: Vadász János